spalarea-motorului-sub-presiunea-mare-a-apeiIn acest articol se va discuta, de ce trebuie spalat motorul masinii, si cum sa-l spalam singuri,fara a uda instalatia electrica.

De ce trebuie spalat motorul masinii?

Un motor murdar nu are un mare pericol pentru vehicul in ansamblu si nu schimba caractersiticile sale tehnice. Mai mult decat atât, nu sunt recomandari clare, cu privire la modul, cat de des si corect poate fi spalat motorul masinii. Dar exista unele nuante, care explica, de ce este mai bine, sa ppastram curat mecanizmele interne.
Daca motorul masinii este murdar, e dificil controlul asupra scurgerii fluidelor (agentii de racire, ulei). Acest lucru inseamna, ca in cazul unei defectiuni, soferul nu va fi capabil sa observe si sa rezolve problema. In consecinta risca sa genereze probleme mai grave.

Apoi, acumularea murdariei pe motor contribuie la supraincalzirea motorului. Toate acestea au ca rezultat o pierdere de caracteristici de putere, ce creste consumul de combustibil. Cu alte cuvinte, accelereaza procesul de uzura.

In ceia ce priveste instalatia electrica. Daca se acumuleaza noroi pe instalatia electrica, atunci este dificila pornirea motorului.

Un alt aspect important este,ca in cazul unui motor curat, pericolul de incendiu este mai mic. Picaturile de ulei acumulate in compartimentul motorului, evaporandu-se formeaza vapori fierbinti (inflamabili), care pot duce la prinderea motorului. Este mai placut si mai usor de a deservi o unitate curata.

Pentru autocuratarea motorului puteti utiliza apa cu sampon sau pentru o indepartare mai buna a contaminantelor puteti cumpara un aspirtor special pentru motor.

Spuma Cleaner Motor elimina orice contaminare a compartimentului motor: lichide tehnice arse, pete de ulei, reziduuri de sare rutiera.

Emulgatorii puternici care formeaza o spuna activa, ii permit sa se retina pe suprafete verticale , patrund in spatiile dintre parti, impregneaza si indeparteaza orice murdarie, in conditii de siguranta pentru materialele plastice si de cauciuc.

Cum se curata motorul?

Spalarea corecta a motorului nu se face sub un jet de apa cu presiune ridicata. In caz contrar va fi mai mult rau decat bine. Astfel se deterioreaza izolatia si cauzeaza coroziunea conectiilor din interiorul generatorului, time-ul , diferite relee, etc. Pentru spalarea motorului ar trebui sa fie un jet de apa slab folosind substanţe chimice speciala de inalta calitate si sampon auto.

Procesul de curatare auto se face astfel: 1. Izolati cu polietilena tot, ce are frica de apa (prize,alternator,filtru de aer si ditribuitor); 2. Incalziti si opriti motorul ( ar trebui sa fie cald, nu fierbinte); 3. Scoateti acumulatorul; 4. Aplicato detergentul pe motor si lasati cateva minute pentru a se dizolva murdaria; 5. Spalati motorul, indepartati polietilena si uscati.

Acumulatorul poate fi tratat cu un amestec de apa cu bicarbonat de sodiu in proportiii egale. Acesta este un mijloc bun pentru a elibera de coroziune.

Dupa spalare este bine sa uscam motorul cu un compresor, dar se poate folosi si un aspirator.

In cem pai rau caz se poate porni si astepta pana se evapora umezeala. Apoi totul ar trebui de sters cu o carpa.
Se recomanda: spalare unica/ dubla anual.

Curatarea-motorului-pana-si-dupa