Dacă doriti achiziționarea unui automobil nou, compara avantajele și dezavantajele vehiculelor cu motor diesel. Luați în considerare aceste fapte pentru a vă ajuta să decideți între un motor diesel si unul pe benzina:

• PRO: Motoarele diesel obțin kilometraj mai mare. Ele de obicei ofera o economie de 25 până la 30 la suta a combustibilului comparativ cu motoare pe benzină.

• CON: Deși combustibilul diesel este mai ieftin decât benzina, combustibil diesel este de asemenea utilizat pentru camioanele comerciale, astfel încât cererea pentru vehiculele diesel de pasageri crește, prețul motorinei probabil va continua să crească din cauza concurenței din partea celorlalți utilizatori.
Chiar dacă prețul merge în sus, combustibil diesel este cu 25 până la 30 la sută mai scumpă decât gazul pentru a șterge avantajul de cost cu mai mare eficiență de combustibil fata de al unui motor diesel.

• PRO: Combustibilul diesel este unul dintre cele mai eficiente și disponibile combustibile în prezent. Deoarece conține mai multă energie utilizabilă decât benzina, oferă o mai bună economie de combustibil.

• CON: Deși combustibilul diesel este considerat mai eficient, deoarece transforma caldura in energie, mai degrabă decât trimiterea de căldură din țeava de eșapament ca vehicule alimentate cu gaz, iar aceasta nu are ca rezultat performanțe de mare viteza. În unele privințe, un motor alimentat cu benzină este ca un cal de curse, de foc, și rapid – în timp ce un motor diesel este mai mult ca un cal lenes – mai lent, mai puternic și mai durabil.

• PRO: Motoarele diesel nu au bujii sau distribuitori. Prin urmare, nu au nevoie de aprindere.diesel-motorina-motor

• CON: Motoarele diesel au nevoie de întreținere regulată pentru a le menține în funcțiune. Trebuie să te schimbi uleiul și filtrele de aer si uleiul. Combustibilul ecologic diesel nu mai are nevoie să evacueze excesul de apă din sistem, dar multe vehicule au încă separatoarele pentru apă, care trebuie să fie golite manual.

• PRO: Motoarele diesel sunt construite mai mult pentru a rezista rigorilor de compresie mai mari. În consecință, ele merg de obicei mult mai mult timp decât vehiculele alimentate cu gaz înainte ca acestea sa necesite reparații capitale. Mercedes-Benz deține recordul de longevitate, cele mai multe vehicule au mai mult de 900.000 de mile pe motoarele lor originale! Nu ai putea să stai pe același vehicul 900000 mile, dar longevitatea și fiabilitate, pot sa ajute în revânzare.

• CON: Dacă vă neglijați întreținerea și sistemul de injecție a combustibilului, va trebui să plătiti un mecanic diesel cu mai mulți bani decat ar costa reparatiile unui sistem pe benzină, deoarece motoarele diesel sunt mai avansate tehnologic.

• PRO: Din cauza modului în care arde combustibilul, un motor diesel oferă mult mai mult cuplu la arbore decât o face un motor pe benzină. Ca rezultat, cele mai multe masini moderne diesel sunt mult mai rapide decât omologii lor alimentati cu gaz. Mai mult decât atât, camioane cu motor diesel, SUV-uri și autoturisme, de asemenea, pot remorca vehiculele cu motor pe gaz în timp ce încă furnizeaza economie de combustibil îmbunătățit.5_Bosch_pompa_linie

Tehnologia diesel este în mod constant îmbunătățita. presiunile guvernamentale pentru a produce motoare diesel cu emisii reduse pentru vehicule de pasageri, camioane, autobuze și utilaje agricole și de construcții au avut ca rezultat un conținut scăzut de sulf al combustibilului diesel, dar, de asemenea, convertoare catalitice specializate, filtre avansate, precum și alte dispozitive pentru a reduce sau de a distruge emisiile toxice.